Izbornik

Zagreb: Tribina o prevenciji nasilja među mladima

Zagreb: Tribina o prevenciji nasilja među mladima

 

nasiljeU Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu 11. lipnja 2012. održana je informativno-edukativna tribina o prevenciji nasilja među mladima, koju je organiziralo Vijeće za prevenciju Grada Zagreba, na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem. Cilj tribine je bio pridonijeti podizanju razine svijesti o odgovornosti prema mladim ljudima radi stvaranja socijalno prihvatljivog okruženja u kojem će svako dijete imati uvjete za normalan tjelesni i psihički rast i razvoj.

Nakon gradonačelnikovog pozdravnog govora izlaganja su održali: pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić, načelnik Odjela za javni red PU zagrebačke Davor Posilović, načelnica Odjela prevencije PU zagrebačke Marija Goatti Matijević, voditeljica Odsjeka za maloljetničku delinkvenciju PU zagrebačke Martina Pernar, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport mr. sc. Ivica Lovrić, zatim doc. dr. sc. Valentina Kranželić s Odsjeka za poremećaje u ponašanju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu, socijalne pedagoginje u zagrebačkim osnovnim školama Alma Rovis Brandić (OŠ Petra Zrinskog) i Jelena Bićanić (OŠ Matka Laginje), mr.sc. Lucija Sabljić iz Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece Grada Zagreba prof.  dr. sc. Gordana Buljan Flander, dr. sc. Elizabeta Radonić i Danijela Kutija Leskovšek, viši radni terapeut, iz Centra za zaštitu mentalnog zdravlja Doma zdravlja Zagreb-Zapad, predsjednik Udruge “Pragma” Nedjeljko Marković i voditeljica programa medijacije iz Foruma za slobodu odgoja Ana Karlović.

Istodobno s održavanjem tematskih izlaganja održane su tri edukativne radionice s dvadesetak dječaka, učenika sedmog razreda osnovnih škola, uz vodstvo moderatora, policijskog službenika Zdravka Valente, pod nazivom “Budi muško, mijenjaj pravila”, koje se provode u sklopu kampanje “Živim život bez nasilja”.

Na tribini su prezentirani rezultati istraživanja koje je proveo Gradski ured Grada Zagreba za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom pod nazivom “Mladi i sigurnost – osjećaju li se mladi sigurno u gradu Zagrebu?”. Skup je pratila savjetnica pravobraniteljice za djecu Mirna Slaviček.