Izbornik

Znanstvena konferencija “Vjerodostojnost medija”

Znanstvena konferencija “Vjerodostojnost medija”

PLAKAT_1U organizaciji Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, 30. lipnja 2010. održana je međunarodna znanstvena konferencija “Vjerodostojnost medija”.  Uz brojne domaće sudionike i izlagače, u radu konferencije sudjelovali su predstavnici iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije. U sklopu konferencije pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić održala je izlaganje “Etičnost medija u izvješćivanju o djeci”. Skup je pratila i savjetnica pravobraniteljice Tanja Opačak.

Rad konferencije “Vjerodostojnost medija”odvijao se kroz plenarni dio i pet modula: 1. Izazovi profesije; 2. Elektronički mediji i odnosi s javnošću: razvojne perspektive; 3. Etika, objektivnost i publike u suvremenom medijskom kontekstu; 4. Istraživanje medija; 5. Novi počeci – mladi kao nositelji novih medijskih istraživačkih pristupa.

Pravobraniteljica Mila Jelavić održala je izlaganje u sklopu modula “Etika, objektivnost i publike u suvremenom medijskom kontekstu” te je tom prilikom iznijela iskustva u radu Ureda pravobraniteljice za djecu i prezentirala njegov rad i postupanje po prijavama, kao i djelovanje prema vlastitim  inicijativama.