Izbornik

Posjet Društvenom centru Borovje u Zagrebu

Posjet Društvenom centru Borovje u Zagrebu

U Društvenom centru Borovje u Zagrebu 29. lipnja 2021. održan je sastanak na kojem je predstavnicama Ureda pravobraniteljice za djecu predstavljen istoimeni program Hrabrog telefona. Cilj programa “Društveni centar Borovje” je prevencija neprihvatljivog ponašanja i zaštita mentalnog zdravlja djece i mladih te roditelja kroz individualni i grupni rad, kao i unapređivanje kvalitete života u lokalnoj zajednici. Na sastanku su bile zamjenica pravobraniteljice za djecu Maja Gabelica Šupljika i savjetnica Gordana Filipović, a o  svrsi i sadržaju programa izvijestile su ih predsjednica udruge Hrabri telefon Hana Hrpka i voditeljica projekta  Antonija Hojt Ilić.

Program “Društveni centar Borovje” obuhvaća niz aktivnosti namijenjenih različitim ciljanim skupinama, kao štio su djeca i mladi u dobi od 4 do 18 godina, roditelji, te šira javnost. Riječ je o aktivnostima usmjerenim na: 1) prevenciju neprihvatljivoga ponašanja djece i mladih; 2) kvalitetno provođenje slobodnog vremena; 3) izgradnju roditeljskih vještina i kompetencija mladih obitelji; te 4) izgradnju aktivnog građanstva, solidarnosti i kritičkog mišljenja. Navedene aktivnosti odgovaraju na prepoznate potrebe, ali i na izazove koje se nalaze unutar same lokalne zajednice.

Od studenoga 2021. do studenoga 2022. program u vrijednosti od 932.580 kuna provodi se u partnerstvu s Gradom Zagrebom, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Sastanak je otvorio prostor za uspostavljanje suradnje u budućem periodu i pokretanje zajedničkih inicijativa u području zaštite mentalnoga zdravlja djece i mladih u lokalnoj zajednici.