Izbornik

Sedam godina projekta “Ambasadori Tića”

Sedam godina projekta “Ambasadori Tića”

Ambasadori TicaRIU organizaciji Dječjeg doma “Tić” Rijeka, u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, 26. studenoga 2014. obilježena je 7. godišnjica provođenja projekta Ambasadori Tića. Ambasadori Tića su učenici i učenice riječkih osnovnih škola koji, kroz sudjelovanje u edukativnim aktivnostima “Tića” i djelovanje u svojim školama, doprinose prevenciji zlostavljanja djece i promicanju dječjih prava i odgovornosti.

Ideja za projekt nastala je 2007. godine, a prva aktivnost i imenovanje prvih ambasadora održano je 2008., u povodu obilježavanja Svjetskog dana prevencije zlostavljanja djece 19. studenoga. Tijekom sedam godina uključene su četiri generacije ili ukupno 184 ambasadora.

Na svečanosti u povodu obljetnice projekt je predstavljen kroz pregled aktivnosti u kojima su ambasadori sudjelovali u proteklih sedam godina. Predstavljena je i brošura “Ambasadori Tića” te su predstavnici četvrte generacije ambasadora “Tića” predstavili ulogu i zadatke ambasadora kako ih oni doživljavaju.

Na obilježavanju obljetnice prisustvovali su predstavnici riječkih osnovnih škola i koordinatori ambasadora u školama, zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, pročelnica Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Ankica Perhat, predstavnica Odjela Gradske uprave za odgoj i školstvo Marina Peranić-Ševeljić te brojni drugi gosti.

Iz Ureda pravobraniteljice za djecu događanju je nazočila savjetnica Danijela Žagar.

Više o ovom projektu i proslavi obljetnice pročitajte ovdje. (Foto: www.tic-za-djecu.hr)