Prvi veliki sastanak novog MMS-a

Prvi veliki sastanak novog MMS-a

mmsweb2Treća generacija Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu, koja je izabrana potkraj rujna, okupila se po prvi put na nacionalnoj razini u Uredu pravobraniteljice 25. studenoga 2014. Ondje, u Maloj kući dječjih prava, novi sastav MMS-a imao je priliku upoznati se međusobno te s pravobraniteljicom Ivanom  Milas Klarić i njezinim suradnicama – odraslim savjetnicama.

 

Bila je to prilika za dogovor o daljnjem radu i donošenje vlastitih pravila ponašanja unutar MMS-a, kao i na elektroničkom forumu putem kojega raspravljaju i savjetuju pravobraniteljicu. Dogovorili su se i o pravilima ponašanja prilikom javnih nastupa u kojima predstavljaju MMS i obavještavaju djecu o tome kako se mogu javiti pravobraniteljici radi zaštite svojih prava.

mmsweb3

Na prvom sastanku bilo je 18, od ukupno 20 članova Mreže mladih savjetnika, a došli su iz cijele Hrvatske: od Osijeka, do otoka Šolte. Bila je to prilika i da razgledaju izložbu u Maloj kući dječjih prava posvećenu 25. obljetnici Konvencije o pravima djeteta. Posjetila ih je i ekipa HTV-ove emisije “Školski sat” te snimila kratki prilog o njima.

mmsweb1

Tko su članovi nove Mreže mladih savjetnika, čiji mandat će trajati sljedeće tri godine, pročitajte ovdje.