Otvorena školska sportska dvorana pri OŠ Grohote na Šolti

Otvorena školska sportska dvorana pri OŠ Grohote na Šolti

Solta.malaNa radost djece i mještana otoka Šolte u ponedjeljak 15. rujna 2014. otvorena je prva školska sportska dvorana na otoku pri Osnovnoj školi Grohote. Otvaranje dvorane, kao i obnova OŠ Grohote jedan je od najvažnijih projekata za otok Šoltu, što će znatno pridonijeti ostvarivanju prava djece i kvaliteti života na otoku. Novu dvoranu i obnovljenu školu otvorili su sami učenici.

 

Svečanom otvorenju prve školske sportske dvorane nazočili su: saborski zastupnik Ante Sanader, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU prof. dr. sc. Branko Grčić, sa svojim zamjenikom dr. sc. Jakšom Puljizom i pomoćnikom Venkom Ćurlinom, zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Roko Andričević, župan Splitsko-dalmatinske županije Zlatko Ževrnja, vijećnik Splitsko-dalmatinske županije dr. Igor Mornar, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije Zdravko Omrčen i drugi.

Kao predstavnica Ureda pravobraniteljice za djecu na svečanom otvorenju bila je savjetnica pravobraniteljice za djecu Ana Babić. Prigodni program pripremili su učenici OŠ Grohote,  KUD “Šolta”, Ženska klapa “Čuvite” i Šoltanski glazbeni zbor “Olinta”.