Dan sigurnijeg interneta 5. veljače 2013

Dan sigurnijeg interneta 5. veljače 2013

dan sigurnijeg interneta 2013 300pxSvake godine početkom veljače različitim se aktivnostima obilježava Dan sigurnijeg interneta u više od 90 zemalja svijeta. Poticaj i usmjeravanje svima im pruža mreža Insafe, promovirajući  sigurnije i odgovornije korištenje online tehnologija i mobilnog interneta, naročito među djecom i mladima. Ovogodišnji Dan sigurnijeg interneta je 5. veljače, a tema koja bi trebala povezati različite sudionike i njihove akcije su  prava i odgovornosti na internetu. Ovogodišnji slogan je Connect with respect! ili u prijevodu Povezivanje uz uvažavanje.

 

O aktivnostima Insafea možete se informirati na www.saferinternet.org, a sve o Nacionalnoj kampanji za sigurniji Internet pročitajte na stranici udruge Suradnici u učenju učitelji.hr.

Udruga Suradnici u učenju i ove godine je pripremila niz poticajnih događanja, u koje nastoji uključiti i nastavnike, i roditelje, i djecu. A njezin digitalni časopis Pogled kroz prozor i dalje potiče nastavnike na i osmišljavanje kreativne primjene interneta u nastavi i na poučavanje učenika sigurnom korištenju interneta. Časopis objavljuje vrijedne materijale za rad u nastavi i slobodnim aktivnostima s učenicima.