IPA projekt za uključivanje djece s teškoćama u razvoju u dječje vrtiće

IPA projekt za uključivanje djece s teškoćama u razvoju u dječje vrtiće

TUR predskolskiHrvatska udruga za ranu intervenciju, kao nositeljica projekta “Podrška uključivanja djece s teškoćama u razvoju u redovne vrtiće u Hrvatskoj” svečano je predstavila svoj projekt 11. rujna 2013. u prostorijama Dječjeg vrtića “Vrbik” u Zagrebu. Na svečanom otvaranju projekta predstavljeni su ciljevi i struktura projekta kao i partneri u provedbi, a uz DV “Vrbik” to su DV “Grigor Vitez” iz Splita i Udruga odgajatelja “Krijesnice” iz Čakovca.

 

Uz zainteresiranu stručnu javnost, na svečanosti otvaranja sudjelovali su predstavnici Grada Zagreba, Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i Ureda pravobraniteljice za djecu, koji je na svečanosti predstavljala savjetnica Ivona Salaj.

Projekt “Podrška uključivanja djece s teškoćama u razvoju u redovne vrtiće u Hrvatskoj” trajat će sljedećih 18 mjeseci, s ciljem unapređivanja sustava podrške za djecu s teškoćama u razvoju u dječjim vrtićima kroz unapređivanje profesionalnih kompetencija odgojitelja i pomagača za edukacijsko uključivanje. Stručni tim projekta razvit će edukacijske module te ih primijeniti i evaluirati u Zagrebu, Splitu, Zadru i Karlovcu. Jedan od ishoda projekta bit će i izrađen Kurikulum za odgojitelje, kao i Kurikulum za pomagače, koji će biti usmjereni na aktivnosti prilikom uključivanja djece s teškoćama u razvoju u redovne vrtiće.