Javna rasprava o politici prema mladima

Javna rasprava o politici prema mladima

MladiU sklopu projekta “Izazov i učenje” Udruga ZAMISLI organizirala je od 10. do 12. listopada 2013. u Zagrebu javnu raspravu o temi obrazovanja i informatizacije, u kojoj su sudjelovali mladi i osobe koje rade s mladima te osobe odgovorne za politiku prema mladima. Drugog dana ove trodnevne rasprave mladima su se pridružili  stručnjaci koji djeluju u različitim područjima, poput zaštite dječjih prava, visokoškolskog obrazovanja, policije i organizacija civilnoga društva.

Na zajedničkoj raspravi sudjelovalo je 20 srednjoškolaca i četiri stručnjaka, a raspravljalo se o Nacionalnom programu za mlade od 2009. do 2013. godine. Ovo je bila prilika da mladi upoznaju stručnjake iz različitih područja rada te im otvoreno postave pitanja koja ih zanimaju. Isto tako, stručnjaci su mogli čuti promišljanja mladih, njihove probleme, potrebe i želje.

Zaključci rasprave bit će upućeni Ministarstvu socijalne politike i mladih, s ciljem doprinosa u kreiranju novog Nacionalnog programa za mlade. Na javnoj raspravi sudjelovala je savjetnica pravobraniteljice za djecu Ivona Salaj.