Koncert “Božić s glazbenim školama” i dodjela priznanja učiteljima u Osječko-baranjskoj županiji

Koncert “Božić s glazbenim školama” i dodjela priznanja učiteljima u Osječko-baranjskoj županiji

Na poziv pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije, savjetnica pravobraniteljice za djecu Sanja Vladović prisustvovala je 3. zajedničkom koncertu Božić s glazbenim školama, koji se održao 16. prosinca 2023. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku.

Tom su prigodom učenici i nastavnici glazbenih škola iz cijele županije predstavili rezultate svog rada svirajući na različitim instrumentima i pokazali svoju predanost i ulaganje u glazbeno obrazovanje. Osim instrumentalnih skladbi, djeca su nastupila i s baletnom predstavom „Orašar“, koju su ranije prikazali i građanima Osijeka. Cijeli program pokazao je trud i posvećenost glazbi koju ova djeca žive cijelu godinu, pohađajući svoje osnovne i srednje škole paralelno s glazbenim obrazovanjem.

Nakon koncerta, Osječko-baranjska županija uručila je priznanje učiteljima koje je Ministarstvo znanosti i obrazovanja proglasilo najboljima u svom radu. Riječ je o godišnjim nagradama koje Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodjeljuje najboljim učiteljima na razini cijele Hrvatske i kojih ima 505. Od toga je čak 73 učitelja upravo iz Osječko-baranjske županije, što pokazuje veliki trud, požrtvovnost i inovativnost prosvjetnih djelatnika u ovoj županiji.

 

(Fotografija preuzeta s https://www.obz.hr/index.php/component/k2/item/4252-bozic-s-glazbenim-skolama)