Obilasci ustanova za djecu u Kninu

Obilasci ustanova za djecu u Kninu

beba c-bU sklopu redovitih obilazaka ustanova u kojima borave djeca, savjetnica pravobraniteljice za djecu Ana Babić posjetila je 9. listopada 2014. odjel pedijatrije i rodilište Opće bolnice “Hrvatski ponos” Knin i Dječji vrtić “Cvrčak” te se susrela s predstavnicima Grada Knina.

 

Savjetnica je obišla prostore odjela pedijatrije i rodilišta kninske bolnice te razgovarala s voditeljicom odjela pedijatrije dr. Nadom Kljajić, kao i s voditeljem rodilišta dr. Stipom Krezom te s osobljem na odjelima. Tom prigodom osoblje je ukazalo na najčešće probleme s kojima se suočava u radu i liječenju djece, poglavito na problem deficita liječničkog kadra. Odjel pedijatrije kninske bolnice steklo je prestižni status bolnice – prijatelja djece, a rodilište status rodilišta – prijatelja djece.

U Dječjem vrtiću “Cvrčak” Knin, jedinom gradskom vrtiću u Kninu, u čijem su sastavu tri područna vrtića, savjetnica se sastala s ravnateljicom vrtića Zdenkom Pelikan te s pedagoginjom vrtića. Savjetnica je obišla i prostore vrtića, kako bi stekla uvid u uvjete i način ostvarivanja brige o djeci.

U Gradu Kninu savjetnica se sastala sa zamjenikom gradonačelnice Slavenom Ivićem i voditeljicom odjela za društvene djelatnosti. Tom prigodom razgovarali su o ostvarivanju prava djece u gradu Kninu, stanju dječjih igrališta, slobodnim aktivnostima za djecu, sudjelovanju djece u aktivnostima Grada te problemima s kojima se djeca i mladi susreću u ostvarivanju svojih prava.