Obilježena prva obljetnica Ureda pravobraniteljice za djecu u Rijeci

Prva obljetnica rada regionalnog Ureda pravobraniteljice za djecu u Rijeci obilježena je 1. listopada 2008. organiziranjem okruglog stola “Zdravlje djece na području Istarske, Ličko-senjske i Primorsko-goranske županije” te susretom s djecom koja su prije točno godinu dana sudjelovala u svečanom otvaranju riječkoga ureda.

 

Rasprava i susret s djecom održani su u prostorijama ureda u Trpimirovoj 2, na trećem katu Riječkoga nebodera.

U radu okruglog stola sudjelovala je predstavnica Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Marina Kuzman, zatim predstavnici županijskih zavoda za javno zdravstvo dr. Mariza Vizintin Melon, dr. Danijela Puniš, mr. Jagoda Dabo i prof. Viktor Božičević. Oni su, zajedno s pravobraniteljicom Milom Jelavić i njezinim savjetnicama Danijelom Žagar i Anom  Pezo, razmatrali teme iz područja školske medicine, o poteškoćama i nedostacima u provođenju mjera zdravstvene zaštite djece i mladih te o prevenciji ovisnosti na području triju županija.

Nakon toga, pravobraniteljica i njezine suradnice susrele su se s učenicima prvog razreda Osnovne škole Jelenje Dražice i članovima školske folklorne družine. Djeca su pripremila kratki igrokaz o dječjim pravima te su zajedno s pravobraniteljicom pogledala DVD s prošlogodišnjeg otvaranja  riječkog ureda u kojem su i sama sudjelovala. Druženje su zasladili rođendanskom tortom, kojom su zajedno proslavili prvi rođendan Ureda pravobraniteljice za djecu u Rijeci.