Obilježena 90. obljetnica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije

Obilježena 90. obljetnica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije

Dana 20. rujna 2023. godine obilježena je 90. obljetnica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije okruglim stolom „Ljubiti djelima – 90. godina rada, učenja, mijenjanja i zajedništva“. O mreži i projektnim aktivnostima Caritasa, važnosti volontera, suradnji s organizacijama u društvu te siromaštvu djece i izazovima s kojima se suočavaju jednoroditeljske obitelji izlagali su predstavnici Caritasa, Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Grada Zagreba, Zagrebačke županije, akademske zajednice i civilnog društva.

Istaknuta je važnost i uloga Caritasa u pomaganju socijalno ugroženim osobama i obiteljima s djecom kroz osiguravanje materijalnih potrepština, ali i savjetovališta, pri čemu je važna ostvarena dugogodišnja suradnja s državnim i lokalnim institucijama. Obiteljima s djecom te jednoroditeljskim obiteljima potrebna je svaka pomoć kako bi se pomoglo djeci da izađu iz obiteljskog kruga siromaštva.

Na obilježavanju obljetnice i okruglom stolu prisustvovala je savjetnica pravobraniteljice za djecu Ana Albrecht Čekada.