Posjet Centru za autizam u Osijeku

Posjet Centru za autizam u Osijeku

Pravobraniteljica za djecu posjetila je 20. rujna 2019. novoizgrađeni Centar za autizam u Osijeku, koji je glavna regionalna ustanova na području više slavonskih županija. Centar je započeo radom u ožujku ove godine. Riječ je o moderno opremljenoj ustanovi namijenjenoj djeci s poremećajem iz autističnog spektra, koja nudi mogućnosti za primjenu najsuvremenijih postupaka rehabilitacije te odgoja i obrazovanja djece i mladih.

Pravobraniteljica Helenca Pirnat Dragičević sastala se tom prilikom s ravnateljicom Centra Sandom Zlatarić koja joj je, zajedno sa svojim suradnicama, pokazala sve prostore za boravak djece te ju je izvijestila o organizaciji rada u toj ustanovi: od prijevoza učenika, do ostvarivanja odgoja i obrazovanja, igre i opuštanja učenika i drugih svakodnevnih aktivnosti.

Škola raspolaže bazenom, sportskom dvoranom, dvoranama za specifične terapijske postupke, učionicama za glazbeni i likovni odgoj, sobama za predškolske odgojne grupe, igralištem i drugim prostorima koji su svi dizajnirani u skladu s potrebama djece s poremećajem iz autističnog spektra.

U posjetu Centru za autizam bile su i savjetnice pravobraniteljice Sanja Vladović i Maja Flego.