Predstavljena knjiga Jasne Omejec

Predstavljena knjiga Jasne Omejec

Omejec knjigaU Zagrebu je 22. ožujka 2013. predstavljena knjiga “Konvencija za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda u praksi Europskog suda za ljudska prava”, strasbourški acquis, autorice prof. dr. sc. Jasne Omejec, predsjednice Ustavnog suda RH. Na predstavljanju knjige njezina je autorica istaknula kako je to djelo rezultat šestogodišnjeg rada i proučavanja prakse Europskog suda za ljudska prava.

 

Uvodno je okupljene pozdravio predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Zvonko Kusić, istakavši važnost ove knjige za ukupnu znanstvenu zajednicu u Hrvatskoj, ali i za praktičare kojima može pomoći u svakodnevnom radu. Važnost ovog djela prof. Jasne Omejec istaknula je i Marina Šurbek, direktorica Novog informatora, nakladnika knjige.

O knjizi su govorili recenzenti prof. dr. sc. Arsen Bačić, Pravni fakultet Sveučilišta u Splitu i prof. dr. sc. Miomir Matulović, Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci, zatim promotori akademik Davor Krapac i predsjednik RH prof. dr. sc. Ivo Josipović.

Svi su istaknuli da je ova knjiga temom i opsegom najvažnija publikacija ove vrste ne samo u Hrvatskoj, već i u širim razmjerima u vrijeme koje se slobodno može nazvati erom ljudskih prava.

Predstavljanju knjige prisustvovala je i pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić.