Raspisan natječaj za dodjelu Nagrade za promicanje prava djeteta u 2022.

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je natječaj za za dodjelu Nagrade za promicanje prava djeteta u 2022. godini, te pozvalo sve fizičke i pravne osobe da predlože kandidate za Godišnje nagrade i Nagradu za životno djelo. Nagrada za životno djelo dodjeljuje se istaknutim pojedincima čiji rad predstavlja trajni doprinos promicanju prava djeteta, a Godišnje nagrade dodjeljuju se pojedincima ili grupi, za najznačajnija ostvarenja na različitim područjima promicanja prava djeteta u protekloj godini.
Nagrade se dodjeljuju s ciljem poticanja svih dionika u društvu da se uključe ili nastave u svojim nastojanjima podizanja svijesti o važnosti rada s djecom, te u promicanju i zaštiti prava djece. Nagrade su također izraz zahvale pojedincima i grupama za izuzetan rad s djecom i djelovanje na promicanju i ostvarivanju prava djece.

Natječaj je otvoren do 24. listopada 2022., a objavljen je u Narodnim novinama broj 117 /22 (https://narodne-novine.nn.hr/clanci/oglasi/o8344468.html), te u Večernjem listu i Jutarnjem listu, 7. listopada 2022. godine.
Postupak dodjele nagrade uređen je Zakonom o Nagradi za promicanje prava djeteta (Narodne novine, broj 96/03 i 33/05).