Rasprava o izmjenama Zakona o suzbijanju diskriminacije

Rasprava o izmjenama Zakona o suzbijanju diskriminacije

Centar_za_ljudska_pravaJavna rasprava o izmjenama i dopunama Zakona o suzbijanju diskriminacije održana je 25.svibnja 2012. u organizaciji Centra za ljudska prava. Na raspravi je prisustvovala savjetnica pravobraniteljice za djecu Tanja Opačak.

Cilj javne rasprave bio je upoznati zainteresiranu javnost s radom radne skupine Ministarstva pravosuđa za izmjene i dopune Zakona, ali i čuti iskustva, mišljenja i prijedloge drugih dionika. Raspravu je moderirala Maja Hasanbašić v.d. ravnateljice Centra za ljudska prava.

Uvodno je, o potrebi pristupanja izmjenama zakona kao i o formiranju radne skupine, govorio Kristijan Turkalj, načelnik Sektora za EU i međunarodnu suradnju Ministarstva pravosuđa. Načelnica Odjela za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Ministarstva pravosuđa Maja Gregurić detaljnije je izvijestila o predviđenim izmjenama Zakona u cilju usklađivanja s zakonodavstvom EU.  Koordinatorica za područje suzbijanja diskriminacije u Uredu pučkog pravobranitelja Tena Šimonović Einwalter iznijela je potom prijedloge Pučkog pravobranitelja, koji se odnose i na sadržajne izmjene Zakona koji je na snazi. Svoje prijedloge iznio je i Kristijan Grđan, kao predstavnik organizacija civilnog društva, uime Antidiskriminacijske mreže.