Susret s učenicima OŠ “Lijepa naša” Tuhelj

Susret s učenicima OŠ “Lijepa naša” Tuhelj

tuhelj_1pc160093Učenici 3. razreda Osnovne škole “Lijepa naša” iz Tuhlja posjetili su pravobraniteljicu za djecu 16. prosinca 2008. I oni su svojim crtežima ukrasili zidove Ureda pravobraniteljice, a rad njihove prijateljice Monike Lončarić jedan je od motiva otisnutih na novogodišnjim čestitkama koje će pravobraniteljica ove godine poslati svojim suradnicima.

Učenici su razgovarali s pravobraniteljicom Milom Jelavić i njezinim savjetnicama, poslušali su kratko izlaganje o dječjim pravima, ali i pokazali da o svojim pravima mnogo toga već znaju.

Ispričali su kako su se prošle godine, kad su bili u drugom razredu, sami izborili da se u učionicama na južnoj strani školi postave rolete, jer im je ponekad prejako sunce smetalo u praćenju nastave. Bio je to njihov projekt koji su prikazali i na državnoj Smotri projekata u sklopu programa odgoja za ljudska prava i demokratsko građanstvo.

Tuheljski učenici su pravobraniteljici donijeli još darova: crteže i poster kojima su ilustrirali dječja prava, Rječnik kajkavskoga narječja tuheljskoga kraja koji su načinila djeca ih iz njihove škole, svoj školski časopis i lijepog papirnatog anđela koji je odmah našao mjesto na okićenom boru u Uredu pravobraniteljice.

 

tuhelj_3_pc160098 tuhelj_4pc160065

tuhelj_5_pc160048 tuhelj_6pc160075

(Foto)