U Sarajevu održan međunarodni kongres dječje i adolescentne psihoterapije

U Sarajevu održan međunarodni kongres dječje i adolescentne psihoterapije

Od 18. do 20. listopada 2018. zamjenica pravobraniteljice za djecu Ivana Buljan Ajelić sudjelovala je na Prvom internacionalnom kongresu dječje i adolescentne psihoterapije, pod nazivom “Mjesto psihoterapije u očuvanju zdravlja i dobrobiti djece i adolescenata”, koji je održan u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini.  Cilj kongresa bio je isticanje potrebe za povećanjem svjesnosti svih stručnjaka iz područja zdravstva, socijalne zaštite, obrazovanja i pravosuđa o važnosti multidisciplinarne i intersektoralne suradnje u očuvanju zdravlja i dobrobiti djece i adolescenata.

Brojni predstavnici institucija i međunarodnih organizacije iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Malte, Crne Gore, Slovenije, Engleske, Italije, Francuske, Njemačke, Austrije, Kanade, SAD-a i drugih država sudjelovali su na kongresu te izlagali svoje teme iz područja zdravlja, socijalne zaštite, obrazovanja, maloljetničkog pravosuđa i druge.

Zamjenica pravobraniteljice za djecu I. Buljan Ajelić održala je izlaganje “Važnost pravobraniteljstva za djecu u očuvanju dobrobiti djece” te izlaganje u kojem je predstavila rad pod nazivom “Djeca migranti i rizik od seksualne eksploatacije – mogućnosti psihološke i pravne zaštite”.