Završna konferencija projekta Obiteljskog centra – “Obitelj u centru”

Završna konferencija projekta Obiteljskog centra – “Obitelj u centru”

Dana 25. rujna 2023. godine u multifunkcionalnoj dvorani Sveučilišne knjižnice u Splitu održana je završna konferencija projekta Obiteljskog centra, Područne službe Splitsko-dalmatinske pod nazivom „Obitelj u centru“.

Radi se o projektu započetom 2021. godine, čiji je nositelj izvorno bio ondašnji Centar za socijalnu skrb Split, da bi od siječnja 2023., s obzirom na organizacijske promjene koje su nastupile stupanjem na snagu Zakona o socijalnoj skrbi (NN 18/22, 46/22, 119/22), nositelj projekta postao Obiteljski centar, Područna služba Splitsko-dalmatinska.

Projekt „Obitelj u centru“, kojem je cilj bio unaprjeđenje kvalitete izvan-institucijskih socijalnih usluga Obiteljskog centra Split, sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda (85%) te dijelom iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%), a ukupna vrijednost mu je 2.984.388,51 kuna, odnosno 396.333,14 eura. Njegovim završetkom uređen je i opremljen uredski prostor Obiteljskog centra na adresi Ruđera Boškovića 23 u Splitu te su ostvarena nova zapošljavanja i stručna usavršavanja stručnjaka u lokalnoj zajednici koji rade s ciljanim skupinama (djeca i mladi, osobe u nepovoljnom položaju, osobe s invaliditetom, članovi obitelji osoba uključenih u projektne aktivnosti, itd.).

O vrijednosti ovog projekta te izazovima s kojima su se njegovi nositelji susretali tijekom provedbe govorile su gđa Tilia Žunić Kolundžić iz Središnje službe Obiteljskog centra, gđa Milena Drlje v.d. voditeljica Područnog ureda Split Hrvatskog zavoda za socijalni rad, gđa Magda Vrvilo iz Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i demografiju Splitsko-dalmatinske županije te gđa Jelena Martinović  v.d. voditeljica Obiteljskog centra Područne službe Splitsko-dalmatinske.

Nakon skupa, sudionici su obašli novootvorene prostore Obiteljskog centra Područne službe Splitsko-dalmatinske. Među njima je bila i savjetnica pravobraniteljice za djecu Branka Reić Kukoč.