Članice Odbora mladih Hrabrog telefona posjetile pravobraniteljicu

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević i njezina savjetnica Lidija Petrović sastale su se 24. travnja 2018. s predstavnicama Odbora mladih Hrabrog telefona te su s njima razgovarale o dječjim pravima i odgovarale na njihova pitanja o radu Ureda. Odbor mladih je također predstavio svoju ulogu u projektu AWAY te se govorilo i o situacijama u kojima djeca primjećuju da se njihova prava krše.

Jedna od članica je rekla: “Moje ponašanje tijekom odrastanja nije bilo dobro, ali nisam znala bolje. Ocjene su mi postajale sve lošije i bježala sam iz škole. Tako sam završila u domu. Sada vidim da sam se ponašala nezrelo i naučila sam iz svojih grešaka. Htjela bih podijeliti svoju priču s djecom i mladima kako bih ih potaknula da više brinu o tome kako žive i kako se ponašaju. Sada su moje ocjene dobre i sudjelovala sam i na državnim natjecanjima. Prije dva mjeseca sam navršila 18 i mogla sam otići iz doma. Ali nisam htjela. Prvo sam htjela završiti srednju školu i onda ću se vratiti svojoj obitelji. Jednog dana bih i ja voljela raditi s djecom”.

Članice Odbora mladih su tijekom posjeta podijelile i svoja osobna iskustva kao i želje koje imaju za budućnost. Susretu je nazočila i novinarka Hrvatskog radija Barbara Vid koja je članice Odbora pozvala i da gostuju u emisiji “Civilno društvo”, na Hrvatskom radiju.