Izbornik

Natječaj za novu generaciju MMS-a i FM-a 16+

Natječaj za novu generaciju MMS-a i FM-a 16+

Poziv djeci i mladima: Javite se na natječaj za savjetnike pravobraniteljice za djecu!

Draga djeco,

pozivam vas da se pridružite mojoj Mreži mladih savjetnika ili Forumu mladih 16+. Ako imate najmanje 12, a najviše 17 godina, ako želite pomoći da se glas djece snažnije čuje u društvu i da se jasnije sagledaju potrebe djece i mladih, ako želite zajedno sa svojim vršnjacima aktivno zastupati dječja prava, prijavite se na NATJEČAJ za MMS i FM 16+.

Obrazac za prijavu naći ćete ispod ovoga teksta. Preuzmite ga, ispunite i pošaljite na adresu:

PRAVOBRANITELJICA ZA DJECU, Teslina 10, 10000 ZAGREB

ili ga pošaljite e-mailom na: mojglas@dijete.hr.

Uz prijavu je važno staviti naznaku: Natječaj za MMS, odnosno Natječaj za FM 16+.

Vaše prijave razmotrit će sadašnji članovi MMS-a čiji je mandat pri kraju. Oni će, zajedno s pravobraniteljicom i njezinim suradnicima, izabrati novih 25 članova za sljedeće razdoblje od tri godine.

Na natječaj se prijavljujete po vlastitoj želji i odluci. Od vas se ne očekuje da predstavljate svoju školu, grad ili bilo koju drugu organizaciju. Članovi i članice MMS-a i FM-a 16+ zastupaju vlastito mišljenje, predstavljaju sebe same i upoznaju pravobraniteljicu sa svojim mišljenjem o položaju djece u društvu i onome što je po njihovom mišljenju važno i potrebno djeci.

Mrežu mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu i Forum mladih 16+ čine djeca i mladi u dobi od 12 do 18 godina koji pomažu pravobraniteljici kao njezini SAVJETNICI i SURADNICI. Zajedno s pravobraniteljicom i njezinim odraslim suradnicima oni razmjenjuju mišljenja o raznim temama i pitanjima važnim za djecu, predlažu teme za raspravu i aktivnosti MMS-a i FM-a 16+, a predlažu i neke aktivnosti Ureda pravobraniteljice. Članovi MMS-a i FM-a 16+ su i svojevrsni AMBASADORI pravobraniteljice, jer svojim vršnjacima prenose informacije o njezinom radu i zaštiti dječjih prava. Više o radu MMS-a i FM-a 16+ možete pročitati ovdje: https://dijete.hr/hr/mms/. Općenito o dječjim pravima i o tome što radimo moji suradnici i ja doznajte na poveznici www.dijete.hr.

Želite li i vi postati članovi MMS-a ili FM-a 16+, ispunite obrazac prijave i javite nam se. Ako trebate pomoć u ispunjavanju obrasca, obratite se razredniku ili razrednici u svojoj školi.

Natječaj je otvoren do 30. lipnja, a o rezultatima ćemo vas izvijestiti u rujnu.

Pravobraniteljica za djecu

Helenca Pirnat Dragičević

MMS i FM16+ NATJECAJ 2024_Obrazac za prijavu