Dan sigurnijeg interneta – 10. veljače

Dan sigurnijeg interneta – 10. veljače

racunalo tata i sinoviOve godine Međunarodni dan sigurnijeg interneta obilježava se 10. veljače, a svrha je te manifestacije promicanje sigurnijeg i odgovornijeg korištenja online tehnologija i mobilnih telefona, posebno među djecom i mladima. Nakon uspjeha prošlogodišnje kampanje i u 2015. je glavna tema obilježena apelom “Stvorimo bolji internet zajedno!” te širom svijeta, a isto tako i u Hrvatskoj, brojne institucije i udruge organiziraju različite aktivnosti i događanja za djecu i roditelje s istim ciljem.

 

Opširan popis nekih od tih aktivnosti koje se odvijaju na području cijele Hrvatske dostupan je na linku  http://www.sigurnijiinternet.hr/aktualno/aktualno.

Podsjećamo da je i Mreža pravobranitelja za djecu Jugoistočne Europe CRONSEE potkraj prošle godine donijela svoje stajalište o zaštiti prava djece na internetu pod nazivom “Virtualna realnost – realne mogućnosti, opasnosti i izazovi“, u kojem je definirala obveze i odgovornosti država u vezi s ovim pitanjima. Cjelovito stajalište CRONSEE-a pročitajte ovdje.