Dani predškolskog odgoja u Splitu “Mirisi djetinjstva”

Dani predškolskog odgoja u Splitu “Mirisi djetinjstva”

Mirisi djetinjstvaU organizaciji dječjih vrtića Grada Splita i Filozofskog fakulteta u Splitu od 20. Do 21. studenoga 2014. u Splitu su održani 20. Dani predškolskog odgoja Splitsko-dalmatinske županije, pod tradicionalnim nazivom “Mirisi djetinjstva”. Tema ovogodišnjega stručno-znanstvenoga skupa namijenjenog odgojno-obrazovnim radnicima iz sustava ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja bila je “Odrastanje u suvremenom vrtiću”.

 

Pozvana predavanja na skupu održala je prof. dr. sc. Slavica Bašić, s odjela za pedagogiju Sveučilišta u Zadru, o temi “Djetinjstvo danas – novi pogledi na odnos djece i odraslih” i izv. prof. dr. sc. Renata Miljević Riđički, s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, o temi “Razvoj otpornosti djeteta”.

Sudionici su imali prigodu sudjelovati na brojnim radionicama i u sekcijama te čuti razne teme iz područja predškolskog odgoja, razmijeniti primjere dobre prakse te prikazati rad na različitim projektima. Na skupu je sudjelovala i savjetnica pravobraniteljice za djecu Ana Babić, koja je održala izlaganje “Suradnja/partnerstvo roditelja i odgojitelja važan segment suvremenog kurikuluma predškolskog odgoja”.