Djeca iz Labina posjetila riječki ured pravobraniteljice

Djeca iz Labina posjetila riječki ured pravobraniteljice

Savjetnica pravobraniteljice za djecu Ana Albrecht Čekada u Rijeci je, 8. studenoga 2019., ugostila pedesetak učenika petih razreda Osnovne škole “Ivo Lola Ribar” u Labinu. Susret je organiziran u prostorijama Saveza udruga mladih Primorsko-goranske županije (SUMA PGŽ), a s djecom su došle knjižničarka Ivana Griparić Fable te učiteljice Jasmina Beloč i Jangela Sušac-Budimir iz labinske škole.

Savjetnica je učenike upoznala s UN-ovom Konvencijom o pravima djeteta, s dječjim pravima te djelokrugom i načinom rada Ureda pravobranitelja za djecu u zaštiti i promicanju prava djeteta.

Nakon kratkog pregleda osnovnih informacija, djeca su se kroz grupni rad i igru suočila s izazovom razumijevanja razlike između svojih želja i potreba. Bio je to način da se pobliže upoznaju s osnovama dječjih prava koja su sva utemeljena u potrebama djeteta.

Boravak u Rijeci iskorišten je i za ostale aktivnosti djece te su učenici, nakon posjeta uredu pravobraniteljice, posjetili  Hrvatski kulturni dom u Rijeci gdje su gledali predstavu “Bajka o ribaru i ribici”. (Foto: http://www.os-ilribar-labin.skole.hr/)