Djeca Velike Gorice pitaju gradonačelnika

Djeca Velike Gorice pitaju gradonačelnika

velika_goricaU povodu Dječjeg tjedna, 13. listopada 2009., u Pučkom otvorenom učilištu Velike Gorice, više od 20 djece predškolske i školske dobi, članova Dječjeg gradskog vijeća, postavljalo je pitanja gradonačelniku Velike Gorice Draženu Barišiću i zamjenici pravobraniteljice za djecu Maji Gabelica Šupljika.

Pitanja su se odnosila na promet i sigurnost djece, nedostatak vrtića i škola ili njihovu neuređenost, na dječja i školska igrališta, ugroženost djece od životinja na otvorenim prostorima, na uništavanje prostora na kojima se igraju djeca. Brojna pitanja odnosila su se i na rad škole u smjenama, nabavku školskih ormarića, uređenje blagovaonice i školski namještaj, djecu s poremećajima u ponašanju i pojavu droge među školskom djecom.

Inspirativno je bilo slušati jasna pitanja koja su odražavala snažnu uključenost djece različite dobi, pa i one najmlađe, u život svoje lokalne zajednice. Spontano su i spremno pojašnjavali i dopunjavali svoja pitanja. Gradonačelnik je u svojim odgovorima izrekao  i veliki broj konkretnih obećanja čije ispunjenje će, sigurni smo, ova djeca aktivno nadgledati.