Dječja prava u športu

Dječja prava u športu

sportdvorana.maliNa međužupanijskim stručnim skupovima za učitelje i nastavnike tjelesne i zdravstvene kulture, održanim u Osnovnoj školi Špansko Oranice u Zagrebu 8. i 9. travnja 2010. u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, zamjenica pravobraniteljice za djecu Maja Gabelica Šupljika održala je izlaganje “Dječja prava u športu”.

Sudionicima je prikazala koje je sve probleme u ovom području Ured pravobraniteljice identificirao u protekle četiri godine te koja su moguća poboljšanja i rješenja do sada uočena i preporučena klubovima, pojedincima, športskim savezima, Hrvatskom olimpijskom odboru, ali i  Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, sveučilištima, Hrvatskom saboru i Vladi RH.

Učitelji i nastavnici iz Zagrebačke županije, Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske, Sisačko-moslavačke, Karlovačke, Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske i Međimurske županije pokazali su interes za mogućnosti unapređivanja svoga rada kroz suradnju s roditeljima, edukaciju te pomoć i uključenost stručnih, javnih i izvršnih tijela i ustanova.