Dječji festival “Mali Split”

Dječji festival “Mali Split”

Mali SplitNa splitskim Prokurativama 6. srpnja 2015. održan je 25. dječji festival “Mali Split”, koji ove godine nije bio natjecateljskog nego svečarskog karaktera, a na njemu su sudjelovala djeca iz Hrvatske i inozemstva. Izvedeno je 25 skladbi i svakom izvođaču dodijeljena je Zlatna ribica, kao nagrada i priznanje za sudjelovanje. Tom prilikom Zlatna ribica je dodijeljena i Uredu pravobraniteljice za djecu, zajedno s plaketom za sudjelovanje i unapređenje zabavno glazbenog života i afirmaciju kulturno umjetničkog stvaralaštva djece i mladih.

Festival “Mali Split” prije 25 godina započeo je svoju glazbenu čaroliju na splitskim Prokurativama dajući priliku djeci Splita te djeci prognanicima smještenoj u Splitu da pjesmom i plesom probude radost i prenesu poruke mira djeci i odraslima u tada ratom zahvaćenoj Hrvatskoj.

“Mali Split” već četvrt stoljeća pridonosi afirmaciji dječjeg stvaralaštva, dječje pjesme i plesa te i na taj način promiče prava djece. Uz podršku, dugogodišnji rad, entuzijazam i ljubav utemeljitelja Festivala i umjetničkog voditelja Jovice Škare, kao i svih onih koji su ga podržali u njegovim nastojanjima, “Mali Split” postao je međunarodni dječji festival, prepoznatljiv po svojim hitovima i izvan granica naše domovine.

Savjetnica pravobraniteljice za djecu Ana Babić je, uime pravobraniteljice Ivane Milas Klarić, pozdravila djecu i odrasle te primila plaketu i Zlatnu ribicu, koje joj je uručio član Dječjeg zbora “Srdelice” Kolja Antonijević.

Festival je pratila i savjetnica pravobraniteljice za djecu Branka Reić Kukoč.