Dodijeljena Nagrada za promicanje prava djeteta u 2014.

Dodijeljena Nagrada za promicanje prava djeteta u 2014.

svecana dodjela nagrada za promicanje prava djeteta u 2014 godini span4U Ministarstvu socijalne politike i mladih 20. studenoga 2014. održana je svečanost u povodu dodjele Nagrade za promicanje prava djeteta u 2014. godini. Nagradu za životno djelo dobila je istaknuta psihologinja iz Zagreba Gorana Hitrec, a dodijeljene su čak tri Godišnje nagrade koje su dobili: sutkinja iz Zagreba Lana Petö Kujundžić, medicinska sestra iz Šibenika Majda Ivanda i volonter Društva Naša djeca iz Vinkovaca Mario Perković.

 

Dobitnica Nagrade za promicanje prava djeteta – za životno djelo Gorana Hitrec, dugogodišnja je suradnica Ureda pravobraniteljice za djecu, aktivna u Koordinaciji udruga za djecu. Velikim angažmanom u profesionalnom i aktivističkom radu pokazala je iznimnu zauzetost za unapređivanje prava djece, radeći kao školska psihologinja, zatim osnivajući Udrugu roditelja Korak po korak,  djelujući u timu za krizne intervencije u osnovnim i srednjim školama i na brojnim drugim područjima.   

Dobitnica godišnje Nagrade, ugledna sutkinja za mladež Lana Petö Kujundžić istaknula se aktivnim doprinosom u postizanju što bolje i učinkovitije zaštite djece u Hrvatskoj kroz djelovanje Udruge sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež u Hrvatskoj, kao i kroz edukaciju i povezivanje stručnjaka različitih profila koji su uključeni u zaštitu prava djece. U brojnim prilikama u tim je aktivnostima surađivala i s Uredom pravobraniteljice za djecu.

Godišnju Nagradu za promicanje prava djeteta dobila je i Majda Ivanda, medicinska sestra Hitnog objedinjenog bolničkog prijema Opće bolnice Šibenik, koja je osnovala Udrugu za disleksiju Šibensko-kninske županije “Izvor ljubavi”, u koju su aktivno uključeni roditelji djece s disleksijom iz Šibenika.

Dobitnik Nagrade Mario Perković dugogodišnji je volonter Društva Naša djeca grada Vinkovaca, koji radi kao prometnik na Željezničkom kolodvoru Vinkovci, a nakon posla kroz brojne akcije DND-a  pomaže djeci kako bi imala veselije djetinjstvo te kao klaun-doktor redovito posjećuje dječje odjele KBC Osijek i drugih bolnica.

Više o Nagradi pročitajte ovdje. (Foto: www.mspm.hr)