Dodjela Nagrade “Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost”

Dodjela Nagrade “Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost”

U povodu Međunarodnog dana tolerancije, koji se obilježava 16. studenoga svake godine, u Staroj gradskoj vijećnici Gradske skupštine Grada Zagreba održana je svečanost dodjele Nagrade “Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost”. Nagrada se dodjeljuje učenicama i učenicima osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj za promicanje tolerancije i škole bez nasilja, a sastoji se od priznanja i novčane nagrade. Ovogodišnje dobitnice su zagrebačke učenice Nika Barić iz Osnovne škole Kustošija i Nikolina Jelenić iz Tehničke škole Ruđera Boškovića.

Nagrada “Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost” dodjeljuje se od 2009. u spomen na tragično preminuloga maturanta Luku Ritza, koji je izgubio život zbog posljedica vršnjačkoga nasilja.

Svečanosti su, uz roditelje Luke Ritza, prisustvovali zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predstavnici Grada Zagreba, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić i vijećnici te učenici i predstavnici zagrebačkih škola. Toj svečanoj prigodi nazočila je i zamjenica pravobraniteljice za djecu Ester Radmilo.

Više o dobitnicama nagrade pročitajte ovdje. (Foto: www.skupstina.zagreb.hr)