Dodjela Nagrade “Luka Ritz” u Ministarstvu znanosti i obrazovanja

Dodjela Nagrade “Luka Ritz” u Ministarstvu znanosti i obrazovanja

Na svečanosti u Ministarstvu znanosti i obrazovanja 12. lipnja 2019. dodijeljene su godišnje Nagrade “Luka Ritz”. Ova nagrada za promicanje tolerancije i škole bez nasilja, koju dodjeljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dodijeljena je Niki Rusijan iz Pazina i Magdaleni Dakić iz Vinkovaca. Tom su prigodom nagrađene učenice istaknule da nitko ne mora biti odlikaš, ali svatko može biti dobar čovjek ako malo promisli o sebi i drugima.

Predsjednica Povjerenstva za dodjelu nagrade Suzana Ritz naglasila je da je ovogodišnji natječaj, 11. po redu, bio težak za povjerenstvo zbog velikog broja kvalitetnih kandidata te su stoga dodijelili dva posebna priznanja i jednu stipendiju. Navela je i imena petnaestak kandidata koji su, kako je naglasila, jednako mogli dobiti nagradu.

Na tome svečanom skupu ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak predstavila je i Akcijski plan za prevenciju nasilja u školama od 2019. do 2024., koji je upravo poslan u postupak javnog savjetovanja.

Na svečanoj dodjeli Nagrade “Luka Ritz”, među gostima je bila i zamjenica pravobraniteljice za djecu Ivana Buljan Ajelić. Više o svečanosti pročitajte ovdje. (Foto: mzo.gov.hr)