Filmski natječaj za djecu “Poštujem sebe i druge u medijima”

Filmski natječaj za djecu “Poštujem sebe i druge u medijima”

S ciljem promicanja filmskog stvaralaštva djece i mladih te poticanja razvoja kritičke medijske pismenosti Agencija za elektroničke medije, UNICEF i Hrvatski filmski savez organiziraju filmski natječaj za djecu i mlade pod naslovom “Poštujem sebe i druge u medijima”. Natječaj za mlade filmske autore jedna je od aktivnosti u sklopu Dana medijske pismenosti 2019., koji će se održati od 8. do 12. travnja 2019., a u fokusu će im biti upravo poštovanje prava djece u medijima.
Glavna tema filmskog natječaja uključuje niz tema, od pitanja tolerancije, govora mržnje, lažnih vijesti, dezinformacija i manipulacija, do poticanja empatije i poštovanja ljudskog dostojanstva te zaštite privatnosti i sigurnosti u medijima i na društvenim mrežama.
Organizatori filmskog natječaja pozivaju osnovnoškolce i srednjoškolce, odnosno filmske družine i klubove, da o nekoj od navedenih tema snime kratki film ili video u trajanju do tri minute i prijave ga na natječaj. Filmski radovi mogu se prijaviti do 25. ožujka 2019. putem prijavnice na portalu medijskapismenost.hr.
Najuspješniji mladi filmski autori bit će nagrađeni sudjelovanjem na ljetnoj Filmskoj radionici za djecu i mladež u Kraljevici ili na Školi medijske kulture “Dr. Ante Peterlić”, u kojima će moći stjecati znanja i vještine u području filmskog stvaralaštva.
Odabrani dječji filmovi koristit će se u edukacijske svrhe i za promoviranje Dana medijske pismenosti te medijske i filmske pismenosti općenito na različitim platformama i događanjima u organizaciji UNICEF-a, Agencije za elektroničke medije i Hrvatskog filmskog saveza.
Više o uvjetima sudjelovanja i mogućnostima prijave pročitajte ovdje. (Izvor: Portal medijskapismenost.hr)