HRT-ov humanitarni projekt “Uz nas niste sami”

HRT-ov humanitarni projekt “Uz nas niste sami”

Hrvatska radiotelevizija ovoga prosinca organizirala je veliki humanitarni projekt “Uz nas niste sami”, u suradnji s udrugom “Smiješak za sve” i Savezom društava “Naša djeca” Hrvatske. U humanitarnom tjednu HRT-a prikupljao se novac za pomoć djeci kojoj je potrebno osigurati dugotrajno liječenje u bolnicama u Osijeku i Rijeci te odraslima s teškoćama kretanja i intelektualnim teškoćama, koji borave u Centru za rehabilitaciju Stančić.
U nedjelju, 15. prosinca 2019., na Prvom programu HTV-a prikazana je u izravnome prijenosu završna emisija HRT-ovog humanitarnog tjedna u kojoj su, u HRT-ovom pozivnom centru, sudjelovale brojne osobe iz političkog i javnog života. Među njima su bili predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministri Nina Obuljen Koržinek, Gordan Grlić Radman, Tomo Medved i Tomislav Ćorić, zatim, pojedini saborski zastupnici, glumci, djelatnici HRT-a i drugi. Oni su odgovarali na telefonske pozive građana koji su pozivom dali svoj novčani prilog za pomoć djeci i odraslima. U ovu humanitarnu akciju uključila se i pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević, podržavši tako prikupljanje pomoći potrebitima.
Tijekom izravnog televizijskog prijenosa i prikupljeno je 670 tisuća kuna čime je premašen očekivani iznos od 600 tisuća kuna. Kako je izvijestio HRT, prikupljeni iznos je do kraja dana narastao iznad 720 tisuća kuna. (Foto: Savez DND Hrvatske)