Hrvatsko pravobraniteljstvo za djecu član EUROCHILD-a

Hrvatsko pravobraniteljstvo za djecu član EUROCHILD-a

EurochildLogoUred pravobraniteljice za djecu Republike Hrvatske postao je punopravni član mreže Eurochild, nakon što je Generalna skupština ove mreže odobrila njegovo članstvo. Eurochild je mreža organizacija i pojedinaca koja širom Europe radi na promociji prava i unapređivanju dobrobiti djece i mladih.

 

Eurochild ima 119 punopravnih članova i 42 pridružena člana u 35 država Europe (i u Kanadi). Ukupno je 17 nacionalnih mreža organizacija za zaštitu dječjih prava imenovano Nacionalnim partnerskim mrežama.

Dvanaesta Generalna skupština Eurochilda održana je u Bruxellesu od 22. do 24. travnja 2015. U sklopu ovoga događaja, uz uvodnu sesiju i rad u radnim grupama, održan je i Policy Forum, koji je članovima pružio priliku da pridonesu Eurochildovom zagovaranju i porukama za dječja prava i dobrobit djece u Europi.

Za nove članove mreže 23. travnja održana je Uvodna sesija (Induction session) na kojoj je predstavljen Eurochild, način njegovog rada, vizija i misija, partneri, projekti, članovi mreže, te koristi od ove mreže i obveze članova.

Iz Ureda pravobraniteljice za djecu na ovim je aktivnostima sudjelovala savjetnica Danijela Žagar, koja je na Uvodnoj sesiji i Generalnoj skupštini predstavila rad Ureda pravobraniteljice za djecu i njezine Mreže mladih savjetnika (MMS).

Više o mreži Eurochild te njezinoj misiji i viziji na stranici http://www.eurochild.org/.