Humanitarna večera “Ljubav na djelu”

Humanitarna večera “Ljubav na djelu”

Ljubav na djeluU organizaciji Udruge roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Ljubav na djelu” u Zagrebu je 9. svibnja 2013. održana humanitarna večera radi prikupljanja sredstava za pomoć obiteljima djece oboljele od malignih bolesti, posebice socijalno ugroženim obiteljima, koje iz raznih krajeva Hrvatske dolaze u Zagreb kao pratnja djece koja se liječe u Dječjoj bolnici Klaićeva. Prikupljala su se i sredstva za uređenje tri apartmana koja je Grad Zagreb dao na korištenje ovoj udruzi za smještaj roditelja tijekom bolničkog liječenja djece.

 

Nažalost, mnogi roditelji dolaskom u Zagreb u pratnji djeteta i boravkom s djetetom kroz dulji period ostaju i bez posla i teško im je podmirivati troškove stanovanja (najčešće u podstanarstvu) koje moraju plaćati. Stoga je ovo hvale vrijedna akcija udruge, kao i Grada Zagreba, koji je pokazao razumijevanje za tešku situaciju u kojoj se roditelji i djeca nalaze.

Na večeri su sudjelovala i djeca koja se liječe u Klaićevoj bolnici sa svojim roditeljima, njihovi liječnici iz bolnice, predstavnici sponzora i donatora,  osobe iz javnog i kulturnog života, predstavnici različitih institucija, Grada Zagreba i drugi. Djeca su također sudjelovala i u prigodnom zabavnom programu.

Podršku ovoj humanitarnoj akciji svojim je prisustvovanjem pružila i pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić. (Foto: www.ljubavnadjelu.hr)