„I-Fest“ – 21. Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom

„I-Fest“ – 21. Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom

Dana 1. prosinca 2023. godine u Hrvatskom kulturnom domu u Rijeci održan je „I-Fest“ – 21. Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom. Više od 400 učesnika, djece i odraslih s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom sudjelovalo je u glazbenim, plesnim i dramskim točkama te su izložili svoje radove na izložbi u atriju Hrvatskog kulturnog doma. U jutarnjem dijelu programa, u kojem su nastupala djeca, prisustvovala je savjetnica pravobraniteljice za djecu Ana Albrecht Čekada.

Festival se održava od 2003. godine i organiziran je u sklopu projekta “Rijeka – Zdravi grad” Grada Rijeke, a ove je godine 21. po redu.

Sudjelovali su Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka, Centar za autizam Rijeka, Udruga za skrb autističnih osoba Rijeka, Društvo multiple skleroze Primorsko-goranske županije, Udruga za sindrom Down – Rijeka 21, Udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka, Županijska udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom, Dnevni centar za rehabilitaciju „Slava Raškaj“ Rijeka, Dječji vrtić Rijeka, Dječji vrtić Sušak, Dječji vrtić More, Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka, Osnovna škola Gornja Vežica, Osnovna škola Kantrida, Centar za rehabilitaciju Fortica, Centar za rehabilitaciju Rijeka, Udruga “… i djeci s ljubavlju” te Modna agencija Glamour Tara.