Ilok: seminar o prevenciji nasilja u školama

Ilok: seminar o prevenciji nasilja u školama

savjetnik IlokU sklopu provedbe Projekta “Jednakost i tolerancija protiv nasilja” Udruga srednjoškolaca Vukovarsko-srijemske županije organizirala je 16. lipnja, 2013. u Iloku seminar o nenasilju u školama. Na seminaru je savjetnik pravobraniteljice za djecu Darko Laksar održao izlaganje o uzrocima i posljedicama nasilnog ponašanja djece i mladih, s naglaskom na nasilje u školama. Učenicima je predstavio rad i iskustva iz prakse pravobraniteljice za djecu, kao i  postojeći zakonski okvir koji se odnosi na nasilje djece i mladih.

 

Posebno je istaknuo važnost aktivnog sudjelovanja mladih u zajednici kroz radionice ili seminare, rješavanje sukoba nenasilnim putem kroz razgovor te potrebu međusobnog uvažavanja i tolerancije.

Seminar je održan u razdoblju od 14. do 17. lipnja 2013., a  namijenjen je učenicima -predstavnicima srednjih škola s područja Vukovarsko-srijemske županije. Cilj inicijative je promicanje svijesti o problemima mladih te potrebi prevencije nasilnog ponašanja mladih. Učenici su, među ostalim, sudjelovali u radionicama na kojima se raspravljalo o rodnoj ravnopravnosti, nenasilju te neprihvatljivosti etiketiranja drugih.