Širenje mreže socijalnih usluga za djecu i mlade

Širenje mreže socijalnih usluga za djecu i mlade

MladiUdruge Pragma i Ambidekster klub održale su u Zagrebu 28. svibnja 2014. završnu konferenciju pod naslovom “Širenje mreže socijalnih usluga – podrška djeci, mladima i obiteljima”, na kojoj su izvijestili o rezultatima provođenja trogodišnjih projekata, koje su ostvarili uz financijsku potporu Ministarstva socijalne politike i mladih te Grada Zagreba.

Pragma je provodila program “Podrška mladima u zajednici – razvoj socijalnih usluga usmjerenih mladima”, o čemu je izvijestio predsjednik ove udruge Nedjeljko Marković, a izvršna  direktorica Ambidekster kluba Ana Habdija-Šorša govorila je o njihovom programu “Sunčana strana ulice”. Programi su usmjereni na razvijanje socijalnih usluga za djecu s problemima ili poremećajima u ponašanju te za mlade u riziku, s ciljem sprečavanja njihove socijalne isključenosti.

Pomoćnica ministrice socijalne politike i mladih Iva Prpić istaknula je kako su organizacije civilnog društva u protekle tri godine ostvarile vrijedne rezultate u području rada s djecom s teškoćama u razvoju i problemima u ponašanju, da je u tom razdoblju njezino ministarstvo financiralo 91 takav program s ukupnim iznosom od 28 milijuna kuna te da će i ubuduće nastaviti financirati vrijedne programe.

Kao predstavnica Ureda pravobraniteljice za djecu na konferenciji je bila savjetnica Maja Flego.