Istraživanje “Kako smo? – Život u Hrvatskoj u doba korone”

Istraživanje “Kako smo? – Život u Hrvatskoj u doba korone”

Znanstvenice s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu provode istraživanje pod nazivom “Kako smo? – Život u Hrvatskoj u doba korone”. Riječ je o istraživanju o utjecaju pandemije koronavirusa na različite aspekte života djece i odraslih građana Hrvatske.

Prvi podaci prikupljeni su u svibnju 2020. godine. Sada je u tijeku drugi krug prikupljanja podataka, u kojem mogu sudjelovati svi: oni koji još nisu sudjelovali, kao i oni koji su već
sudjelovali u prvom krugu istraživanja. Istraživačima je od posebne važnosti doznati kako se
osjećaju i što o trenutačnoj situaciji misle djeca školske dobi i njihovi roditelji.

Smatramo da je riječ o istraživanju čiji rezultati mogu dati vrijedne uvide u to kako se osjećaju djeca, mladi i odrasli u vrijeme pandemije koronavirusa te poslužiti u planiranju oblika i načina podrške i djeci i odraslima u skladu s njihovim potrebama. Stoga pozivamo sve zainteresirane da se uključe u istraživanje te tako pripomognu pronalaženju što učinkovitijih odgovora na izazove koje nam je donijela koronakriza.

Anketi možete pristupiti na poveznici: https://s2survey.net/kakosmo/?q=2_cdj_no
Na prvoj stranici ankete naći ćete više informacija o istraživanju. Nakon toga tražit će se roditeljska suglasnost za sudjelovanje djeteta u istraživanju. Kad dijete ispuni anketu, roditelji će, ako to žele, moći pristupiti anketi za odrasle. Istraživanje je anonimno i rezultati će se prikazivati samo skupno.