Izlaganje “Prava djece u osnovnoj školi”

Izlaganje “Prava djece u osnovnoj školi”

jednakostU povodu Međunarodnog dana prava djeteta, 20. studenoga 2012. savjetnica pravobraniteljice za djecu Mirna Slaviček održala je izlaganje “Prava djece u osnovnoj školi” u Obiteljskom centru Sisačko-moslavačke županije u Sisku. Izlaganje je bilo namijenjeno učiteljima u razrednoj nastavi, stručnim suradnicima i ravnateljima iz devet osnovnih škola s područja grada Siska.

 

Cilj izlaganja bio je ukazati učiteljima, stručnim suradnicima i ravnateljima na važnost Konvencije o pravima djeteta i poštovanja prava djece te potaknuti odgojno-obrazovne radnike u školama da što bolje i aktivnije štite i unapređuju prava djece.

Izlaganje su pratili i ravnatelj Obiteljskog centra Sisačko-moslavačke županije Saša Petrić i djelatnici Obiteljskog centra koji se u svojem radu susreću s potrebom učinkovitije zaštite prava djece u školama. Bila su tamo i djeca, članovi Dječjeg Gradskog vijeća Grada Siska, kojima je savjetnica podijelila knjižice s Konvencijom o pravima djeteta na jeziku bliskom djeci.