Još jedan susret pravobraniteljice s djecom iz Siska

Još jedan susret pravobraniteljice s djecom iz Siska

Učenici sisačkih osnovnih školaOŠ „Viktorovac“ koji su uključeni u izvannastavnu aktivnost Građanski odgoj i obrazovanje, OŠ „Braća Ribar“, OŠ „Budaševo-Topolovac-Gušće“ i OŠ „Ivana Kukuljevića“ Sisak, među kojima su i djeca-članovi Dječjeg gradskog vijeća Grada Siska, posjetili su 3. ožujka 2023. zagrebački ured pravobraniteljice za djecu.

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević i njezine savjetnice Davorka Osmak Franjić i Lidija Petrović upoznale su djecu s UN-ovom Konvencijom o pravima djeteta, radu Ureda pravobraniteljice za djecu te načinu rada Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu.

Djeca su s pravobraniteljicom podijelila iskustva ostvarivanja svojih prava u različitim područjima života te iznijela prijedloge za bolju zaštitu prava, osobito u području zaštite zdravstvenih prava te sigurnosti u online okruženju. Također su izrazila želju za što bržim završetkom radova na sanaciji štete izazvane potresom koji je pogodio Sisak. Susret su ocijenili poučnim i zanimljivim.