Konferencija CAP pomagača Hrvatske

Konferencija CAP pomagača Hrvatske

dijete zrtvaUdruga roditelja Korak po korak organizirala je 19. ožujka 2015. u Zagrebu CAP  konferenciju – 1. susret CAP pomagača i pomagačica u Republici Hrvatskoj, kojoj je cilj bio osnažiti djelatnike odgojno-obrazovnih ustanova koji su educirani za provedbu CAP programa (CAP – Child Assault Prevention – prevencija napada na dijete) te se osvrnuti na ono što je do sada postignuto u sferi prevencije nasilja nad i među djecom.

 

Riječ je o programu prevencije zlostavljanja djece koji se u Hrvatskoj provodi od 2010. godine, a Udruga roditelja Korak po korak ima status regionalnog trening centra za Hrvatsku unutar Međunarodnog centra za prevenciju napada na djecu (ICAP). Tijekom 15 godina u Hrvatskoj je za CAP program educirano oko 2000 djelatnika odgojno-obrazovnih ustanova koji su u svojim institucijama obuhvatili više od 70.000 djece, gotovo 50.000 roditelja i 17.000 djelatnika.

Na konferenciji su predstavljeni različiti programi i projekti, poput projekta #DeleteCyberbullying, programa prevencije elektroničkog nasilja u školi te načini provedbe CAP programa u više vrtića, škola i udruga.

Na konferenciji je prisustvovala zamjenica pravobraniteljice za djecu Maja Gabelica Šupljika.