Konferencija o sigurnosti djece u prometu “Autosjedalica-najsigurniji zagrljaj u vožnji”

Udruga Roda organizirala je 27. ožujka 2018. svoju prvu Konferenciju o sigurnosti djece u prometu pod naslovom “Autosjedalica – najsigurniji zagrljaj u vožnji”.

Na ovom stručnom skupu, održanom u Zagrebu u prostoru Hrvatskoga liječničkog zbora. Udruga Roda okupila je relevantne stručnjake kako bi se educiralo i informiralo sudionike o tome kako savjetovati roditelje i biti im podrška u korištenju autosjedalica. Konferencija se financira iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske.

Stručni skup je namijenjen zdravstvenim radnicama i radnicima (pedijatrima, fizijatrima, patronažnim sestrama), odgajateljima, učiteljima razredne nastave, policajcima, distributerima i prodavačima autosjedalica, osiguravajućim društvima, taksi prijevoznicima, ali i roditeljima. Skup je, među ostalima pratila savjetnica pravobraniteljice za djecu Danijela Žagar.

Više informacija o konferenciji i aktivnostima Udruge Roda o sigurnosti djece u prometu na poveznici: http://www.roda.hr/udruga/events/konferencije/konferencija-o-sigurnosti-djece-u-prometu/.