Konferencija “Dijete u gradu” održana u Odenseu

Konferencija “Dijete u gradu” održana u Odenseu

Child in the city logoNakon konferencije “Dijete u gradu” (Child in the City) održane u rujnu 2012. u Zagrebu, bijenalni skup o gradovima prilagođenim djeci održan je ove godine od 29. rujna do 1. listopada u Odenseu, u Danskoj, u organizaciji fondacije Child in the City, Europske mreže gradova prijatelja djece te Grada Odensea.

 

Dvjestotinjak sudionika je tijekom tri dana prisustvovalo nizu radionica, grupiranih oko tema: Igra, mobilnost i dječja kultura, zatim Participacija, inkluzija i suradnja te Djetetova dobrobit i utjecaj recesije.

Više predavača iz Hrvatske izlagalo je na konferenciji, a među njima su bili predstavnici Saveza Društava Naša djeca, zatim predstavnice gradova Pule, Zagreba i Opatije te članovi Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju. Na konferenciji je gostovala i zamjenica pravobraniteljice za djecu Republike Hrvatske mr. sc. Maja Gabelica Šupljika, koja je unutar sekcije Djetetova dobrobit i utjecaj recesije održala predavanje “Prava djece čiji je roditelj u zatvoru – europska perspektiva” (The rights of the children whose parent is in prison – European Perspective).