Konferencija socijalnih radnika: Socijalni rad u svijetu promjena

8.konf.Soc.radnikaU Šibeniku je, od 18. do 20. listopada 2017., održana VIII. Konferencija socijalnih radnika pod nazivom “Socijalni rad u svijetu promjena”, pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Šibensko-kninske županije, Grada Zagreba i Grada Šibenika.

Ovogodišnja je konferencija socijalnih radnika okupila socijalne radnike i brojne druge stručnjake bliske profesiji socijalnog rada koji su zajednički promišljali kako se svijet u kojem živimo i djelujemo mijenja, ali i kako se mijenja i sama profesija.

Na konferenciji je sudjelovala i savjetnica pravobraniteljice za djecu Lidija Petrović, s izlaganjem pod nazivom “Što je sustav mogao ili trebao učiniti drugačije kako bi se prevenirale situacije prekida udomiteljske skrbi za pojedino dijete? – iz perspektive udomitelja”. Predstavljeni podaci rezultat su istraživanja Ureda pravobraniteljice za djecu o kretanju broja djece i mladih koji se nalaze na smještaju, organiziranom stanovanju i boravku u domovima za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i centrima za pružanje usluga u zajednici, u periodu od 2010. do 2016. godine.