Konferencija “Važnost uključivanja mladih u prevenciju seksualnog nasilja”

Članice Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu (MMS) Lana Miličević, Stela Tonner, Patricia Čretni i Emilia Čokolić aktivno su sudjelovale na online konferenciji za mlade “Važnost uključivanja mladih u prevenciju seksualnog nasilja”, koja je u organizaciji udruge Ženska soba održana 17. prosinca 2020. godine.

Na konferenciji je predstavljen SNEP program, razvijen u okviru projekta “Seksualno nasilje – edukacijski i prevencijski program”. Riječ je o programu prevencije seksualnog nasilja koji je namijenjen učenicima i učenicama od 1. do 3. razreda srednjih škola. Predstavljeni su i edukativni i preventivni materijali koji su kreirani tijekom edukacije.

Predstavnice Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu predstavile su rad MMS-a, iznijele su zaključke konferencije vezane uz važnost prevencije seksualnog nasilja i provedbu SNEP programa te naglasile nužnost uključivanja mladih u prevenciju svih oblika nasilja, uključujući seksualno nasilje.

Više informacija o konferenciji možete naći ovdje.

Ženska soba je koordinator projekta “Seksualno nasilje – edukacijski i prevencijski program”, u kojem je jedna od partnerskih organizacija i Ured pravobraniteljice za djecu, uz Plavi telefon, Srednju školu Ivan Švear iz Ivanić Grada, Prehrambeno-tehnološku školu iz Zagreba, Medicinsku školu iz Osijeka, Obrtničku školu iz Osijeka, Gimnaziju i strukovnu školu Bernardina Frankopana iz Ogulina i Ekonomsku i turističku školu iz Daruvara.