Članica MMS-a dobitnica nagrade “Luka Ritz”

Članica MMS-a dobitnica nagrade “Luka Ritz”

Tina.luka ritz 02Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović svečano je 12. lipnja 2013. uručio Godišnje nagrade “Luka Ritz” učenici osmoga razreda Osnovne škole “Eugen Kumičić” iz Rijeke Liani Šošo i učenici drugoga razreda opće gimnazije u Petrinji Tini Glazer. Upravo njih dvije odabrane su zbog svojega sudjelovanja u brojnim humanitarnim aktivnostima i aktivnog zauzimanja za nenasilje i toleranciju. Za Ured pravobraniteljice za djecu i Mrežu njezinih mladih savjetnika – MMS osobita je čast to što je Tina Glazer članica MMS-a.

 

Nagradu “Luka Ritz” Ministarstvo je utemeljilo prije pet godina sa željom da ona bude znak  prepoznavanja škola i učenika koji se bore za vrijednosti mira, tolerancije i nenasilja. Dobitnice nagrade proglasila je Suzana Ritz, predsjednica Povjerenstva za dodjelu nagrade, istaknuvši kako se to priznanje, nazvano po njezinu sinu, dodjeljuje u spomen na sve mlade ljude koji su bili žrtve maloljetničkog nasilja, ali i kao podsjetnik na one koji ovoga trenutka trpe neki oblik nasilja. U vezi s time ona se zauzela i za što skorije uvođenje građanskog i zdravstvenog odgoja u sve škole.  

Dodjela nagrade L.R. 18Dobitnice nagrade Liana i Tina zahvalile su na nagradi, istaknule kako im je ona poticaj za daljnji rad te pozvale sve u društvu da se uključe u promicanje nenasilja i tolerancije. Članica Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu Tina Glazer tom je prilikom rekla:

– Premalo se osvrćemo na mala dobra djela, a upravo se zahvaljujući takvim djelima svijet može učiniti boljim! 

Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić nazočila je svečanosti i čestitala objema  dobitnicama, s kojima se i fotografirala.

Opširnije o Nagradi i dobitnicama pročitajte na stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. (Foto: public.mzos.hr)