Međunarodna konferencija “Budućnost obrazovanja i obrazovanje za budućnost”

Međunarodna konferencija “Budućnost obrazovanja i obrazovanje za budućnost”

U Poreču je od 12. do 14. listopada održana 11. međunarodna balkanska konferencija obrazovanja i znanosti, u organizaciji Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Pedagoškog fakulteta Sv. Kliment Ohridski (Makedonija), Pedagoškog fakulteta Edirne (Turska) i Pedagoškog fakulteta Stara Zagora (Bugarska). U okviru glavne teme Konferencije svaki dan se održavalo sedam paralelnih sekcija na kojima su znanstvenici, učitelji i stručnjaci različitih profila imali priliku razmijeniti najnovija saznanja i dostignuća te svoja iskustva.

Sekcije su obuhvaćale sljedeća tematska područja: Kineziološka edukacija budućnosti; IKT u obrazovanju – obrazovanje za IKT; Višejezičnost i višekulturalnost kao izazov u obrazovanju danas i sutra; Kvaliteta i inkluzivnost obrazovanja – preduvjet održive budućnosti; Izazovi psihologije u obrazovanju za budućnost; Ishodi recepcije umjetničke teorije i prakse u likovnoj edukaciji te Budućnost glazbenog obrazovanja i glazbeno obrazovanje za budućnost: vizije, misije, strategije.

U sklopu sekcije “Kvaliteta i inkluzivnost obrazovanja – preduvjet održive budućnosti” izlaganje o temi “Provedba obrazovne politike iz perspektive učenika s teškoćama u razvoju” održala je savjetnica pravobraniteljice za djecu Ivona Salaj.