Međunarodni dječji festival “Mali Split”

Međunarodni dječji festival “Mali Split”

AnaBabicSPLITU Splitu je 7. srpnja 2014. održan 24. Međunarodni dječji festival “Mali Split”, a ove godine njegov je službeni slogan bio “Iz srca Splita za dicu svita”. U ime pravobraniteljice za djecu, male i velike sudionike festivala pozdravila je savjetnica pravobraniteljice za djecu Ana Babić.

 

Dječji festival “Mali Split” održava se od 1991. godine, kada su na njemu nastupala djeca prognanici iz cijele Hrvatske, zajedno s djecom iz Splita. Posljednjih godina festival ima međunarodni karakter jer na njemu, uz djecu iz Splita i drugih krajeva Hrvatske, sudjeluju i djeca iz svijeta. Ovogodišnja inozemna gošća bila je djevojčica Carla Belotti iz Italije.

Na ovogodišnjem festivalu izvedeno je 25 skladbi, od kojih su 15 izvela djeca u dobi do deset godina, a preostalih deset izvela su djeca starije dobi, koja su nastupila u programu “Teen fest”.

Pozdravljajući sudionike “Malog Splita” savjetnica pravobraniteljice za djecu Ana Babić posebno je zahvalila voditelju festivala Jovici Škari, koji dugi niz godina daruje svoje vrijeme, ljubav i entuzijazam te tako održava tradiciju dječje pjesme u Splitu, promiče prava djece i potiče djecu na sudjelovanje u kulturnom životu. “Malom Splitu” poželjela je još mnogo raspjevanih godina te poručila odraslima neka im dječje veselje i osmijeh budu poticaj da zajedno s djecom žive što više sretnih trenutaka i da im budu pouzdana podrška u ostvarivanju njihovih prava.