Multimedijska izložba dječjih radova o sigurnosti na internetu

Multimedijska izložba dječjih radova o sigurnosti na internetu

Izlozba Internet 1U sklopu nacionalne kampanje “Sigurniji internet za djecu i mlade”, 29. travnja 2013. u Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP) održana je multimedijska izložba dječjih radova namijenjenih uglavnom vršnjačkoj edukaciji o zaštiti privatnosti i sprečavanju zlouporaba putem interneta. U akciji, koju su zajedno organizirali udruga “Suradnici u učenju” i AZOP, sudjelovalo je 1835 učenika sa 1016 radova, među kojima su prezentacije, videozapisi, animacije, posteri, crteži, stripovi, računalne igre. Na izložbi je predstavljeno 160 najboljih te još 406 istaknutih radova.

 

Okupljene učenike i njihove nastavnike na izložbi su pozdravili ravnatelj AZOP-a Dubravko Bilić, voditeljica nacionalne kampanje “Sigurniji internet za djecu i mlade” Lidije Kralj te predstavnici Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva socijalne politike i mladih, Agencije za mobilnost, HAKOM-a i CARNET-a. Uime pravobraniteljice za djecu, učenike je pozdravila savjetnica Maja Flego.

Ističući veliki ovogodišnji odaziv djece iz cijele Hrvatske, Lidija Kralj podsjetila je da najmlađi sudionik akcije ima šest, a najstariji 18 godina, da su ih je kroz aktivnosti vodilo 103 mentora – odgajatelja, učitelja i nastavnika – iz  dječjih vrtića, SOS dječjih sela te osnovnih i srednjih škola. Pritom su se u najvećem broju uključili učenici OŠ Mladost iz Osijeka, a posebnu pohvalu je za to primila učiteljica Zehra Delić.
U sklopu akcije održana su brojna predavanja i radionice za djecu i odrasle, objavljeni su digitalni obrazovni materijali, priručnici za djecu, roditelje i učitelje, pripreme za nastavu i metodički priručnik “Kako poučavati primjereno, odgovorno i sigurno korištenje interneta”.
Djeca su svojim radovima pokazala svoje znanje, ali i spremnost da aktivno i kreativno sudjeluju u podizanju svijesti o važnosti sigurnog korištenja interneta i educiranju svojih vršnjaka.

Nagrađene radove možete pogledati na stranici udruge Suradnici u učenju.